Δράσεις

Συμμετοχή του ΕΟΕΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ στην 17η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων στις Βρυξέλλες.

Στις 7-10 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η μεγαλύτερη εκδήλωση που γίνεται για τις Περιφέρειες και τις Πόλεις με γενικό τίτλο «Περιφέρειες και πόλεις, πυλώνες του μέλλοντος της ΕΕ».

Ο ΕΟΕΣ Αμφικτυονία ολοκλήρωσε την συμμετοχή του στο έργο URGENT

Μετά από δυο χρόνια συνεργασίας στο έργο URGENT με τους εταίρους του από άλλες 9 χώρες, o ΕΟΕΣ Αμφικτυονία ολοκλήρωσε την συμμετοχή του στο έργο για την αστική ανασυγκρότηση με έμφαση στην αναγνώριση και την διαχείριση των χαρακτηριστικών των μεταναστών και των άλλων ευάλωτων ομάδων που διαβιούν σε αστικά περιβάλλοντα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ εταίρος του προγράμματος DEN CuPID για την Ελλάδα και η ΠΕΔ Αττικής διοργανώνουν την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 και από ώρα 10.00 έως 14.30, στην αίθουσα του Δ.Σ. Κότσικα 4 σεμινάριο με θέμα :
Η τοπική αυτοδιοίκηση συναντά την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά: Ιδέες και Δράσεις για το 2018, Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Το σεμινάριο καλούνται να παρακολουθήσουν αιρετοί και στελέχη προγραμματισμού και πολιτιστικών θεμάτων. Το 2018 έχει ανακηρυχθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως έτος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Συμπόσιο ECHOPOLIS 2017

''Επιπτώσεις του περιβαλλοντικού θορύβου στην υγεία των παιδιών και των εφήβων και το κοινωνικό κόστος τους''
22 Iουνίου 2017, 8.30 πμ- 5.30 μμ,
Τόπος : Συνεδριακό Κέντρο ΤΕΙ Αθήνας
Αγίου Σπυρίδωνος 28, Αιγάλεω

Επίσκεψη στις Βρυξέλλες

Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στα θεσμικά όργανα στις Βρυξέλλες από 28 έως 30 Mαρτίου 2017, στελεχών των Δήμων που απασχολούνται στον τομέα του προγραμματισμού. Τα στελέχη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα όργανα και τις υπηρεσίες της Ε.Ε. και να ενημερωθούν σε θέματα του ενδιαφέροντος τους, στα πλαίσια ενός προγράμματος που καταρτίστηκε από τη Ε.Ε. Στην επίσκεψη έλαβαν μέρος 25 στελέχη των Δήμων, τα έξοδα των οποίων καλύφθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έργο URGENT

Στα πλαίσια του προγράμματος Ευρώπη για τους Πολίτες εγκρίθηκε το έργο URGENT (Urban Re-Generation:European Network of Towns

Πρόγραμμα DEN-CuPID

Το πρόγραμμα DEN-CuPID (Digital Educational Network for Cultural Projects' Implementation and Direction) εγκρίθηκε για υλοποίηση στο πρόγραμμα Erasmus+ KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις για την Εκπαίδευση Ενηλίκων (2016-1-EL01-KA202-023542) με επικεφαλής την Ε-Τρίκαλα, αναπτυξιακή εταιρία δήμου Τρικκαίων. Στο πρόγραμμα μετέχουν οι εξής χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία.

Προγραμματισμός επίσκεψης στις Βρυξέλλες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατόπιν αιτήματος μας , ενέκρινε επίσκεψη στα θεσμικά όργανα στις Βρυξέλλες από 28 έως 30 Mαρτίου 2017, στελεχών των Δήμων που απασχολούνται στον τομέα του προγραμματισμού με στόχο να γνωρίσουν από κοντά τα όργανα και τις υπηρεσίες της Ε.Ε. και να ενημερωθούν σε θέματα του ενδιαφέροντος τους, στα πλαίσια ενός προγράμματος που καταρτίζεται από τη Ε.Ε. Στην επίσκεψη θα λάβουν μέρος 25 στελέχη των Δήμων, τα έξοδα των οποίων καλύπτονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Γενική Συνέλευση 17/3/2017

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΟΕΣ στις 17/3/2017 στην αίθουσα ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ της ΚΕΔΕ. Στην Γ.Σ παρέστη εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών που απεύθυνε χαιρετισμό . Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων, έγινε ενημέρωση από τον Δρ.Ράλλη Γκέκα για τα «Νέα χρηματοδοτικά προϊόντα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για τους ΟΤΑ»

Κλείσιμο