Νέα

Κοινή επιστολή-πρόταση των ΕΟΕΣ Αμφικτυονία και Εύξεινη Πόλη ,στην πλατφόρμα των ΕΟΕΣ στις Βρυξέλλες, σχετική με την “Λευκή Βίβλο”

Τα μέλη του ΕΟΕΣ Αμφικτυονία και ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη-όλα οργανισμοί αυτοδιοίκησης - από πέντε χώρες του ευρωμεσογειακού χώρου, έχουν βαθιά την πεποίθηση ότι οι λαοί της Ευρώπης βιώνουμε με διαφορετική ένταση από χώρα σε χώρα, μια βαθιά πολιτισμική κρίση

Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων - (Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016)

Ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ανακοινώνει την δημοσίευση της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του έργου LADDER (www.ladder-project.eu), στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος 26 φορέων από την ΕΕ και 20 συνεργαζόμενων φορέων από τρίτες χώρες. Το έργο διαρκεί τρία χρόνια (2015 – 2017) και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διαδραστικές εκπαιδεύσεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο για την ενίσχυση της τεχνογνωσίας που διαθέτουν οι Τοπικές Αρχές και οι Φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών σε θέματα ανάπτυξης, με απώτερο στόχο την ενημέρωση και την ενεργό εμπλοκή των πολιτών. Στόχος της παρούσας πρόσκλησης είναι η υλοποίηση τοπικών παρεμβάσεων για την ανάδειξη των Τοπικών Αρχών και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών σε μοχλούς αναπτυξιακής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης (DEAR). Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 23 Σεπτεμβρίου 2016 Το έργο LADDER συγχρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

LADDER - Οι Τοπικές Αρχές ως Μοχλοί Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης

Το έργο LADDER αφορά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα ανάπτυξης και αναπτυξιακής εκπαίδευσης με στόχο την εξοικείωσή των τοπικών αρχών, των φορέων της κοινωνίας των πολιτών και μεμονωμένων πολιτών με τη διασύνδεση και τη συνεργασία των ανεπτυγμένων χωρών με τις αναπτυσσόμενες.

Σύγκληση Δ.Σ

Το Δ.Σ του ΕΟΕΣ Αμφικτυονία θα συνεδριάσει την Παρασκευή 15/7/16 και ώρα 12.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (Κάλχου 48-50 Ίλιον 4ος όροφος), ο οποίος είναι μέλος του ΕΟΕΣ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για Νέους !

O Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας ΕΟΕΣ ΑΜΦΙΚΤΥΝΙΑ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του ως εταίρου στο ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο «LADDER» (Local Authorities for Development Education and Αwareness Raising), διοργανώνει στην Ελλάδα έναν διαγωνισμό για νέους 10-18 ετών με αντικείμενο τη δημιουργία ενός σλόγκαν, μιας εικόνας ή ενός βίντεο για την ανάπτυξη.

Ενημερωτική συνάντηση με θέματα: 1. Οι δυνατότητες αξιοποίησης της δυναμικής των αδελφοποιήσεων και 2. Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες» και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία με βασικό ομιλητή τον Δρ Αντώνη Καρβούνη

Διοργάνωση: Ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ) ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ, η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) και η Π.Ε.Δ. Αττικής

Κλείσιμο