Νέα

Newsletter DEN CuPID

Από τον Σεπτέμβριο ως και τον Δεκέμβριο 2017 το πρόγραμμα DEN CuPID έγινε ευρύτερα γνωστό στον ελλαδικό χώρο μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων προβολής αλλά και ακαδημαϊκής παρουσίασης....

«Η τοπική αυτοδιοίκηση συναντά την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά: Ιδέες και Δράσεις για το 2018, Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς

H ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονική την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 από ώρα 10.00 έως 14.00, στην αίθουσα «Βούλα Πατουλίδου» του ξενοδοχείου Grand Hotel (Μοναστηρίου 305, Θεσσαλονίκη)

Κοινή επιστολή-πρόταση των ΕΟΕΣ Αμφικτυονία και Εύξεινη Πόλη ,στην πλατφόρμα των ΕΟΕΣ στις Βρυξέλλες, σχετική με την “Λευκή Βίβλο”

Τα μέλη του ΕΟΕΣ Αμφικτυονία και ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη-όλα οργανισμοί αυτοδιοίκησης - από πέντε χώρες του ευρωμεσογειακού χώρου, έχουν βαθιά την πεποίθηση ότι οι λαοί της Ευρώπης βιώνουμε με διαφορετική ένταση από χώρα σε χώρα, μια βαθιά πολιτισμική κρίση

Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων - (Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016)

Ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ανακοινώνει την δημοσίευση της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του έργου LADDER (www.ladder-project.eu), στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος 26 φορέων από την ΕΕ και 20 συνεργαζόμενων φορέων από τρίτες χώρες. Το έργο διαρκεί τρία χρόνια (2015 – 2017) και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διαδραστικές εκπαιδεύσεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο για την ενίσχυση της τεχνογνωσίας που διαθέτουν οι Τοπικές Αρχές και οι Φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών σε θέματα ανάπτυξης, με απώτερο στόχο την ενημέρωση και την ενεργό εμπλοκή των πολιτών. Στόχος της παρούσας πρόσκλησης είναι η υλοποίηση τοπικών παρεμβάσεων για την ανάδειξη των Τοπικών Αρχών και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών σε μοχλούς αναπτυξιακής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης (DEAR). Προθεσμία υποβολής προτάσεων: 23 Σεπτεμβρίου 2016 Το έργο LADDER συγχρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

LADDER - Οι Τοπικές Αρχές ως Μοχλοί Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης

Το έργο LADDER αφορά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα ανάπτυξης και αναπτυξιακής εκπαίδευσης με στόχο την εξοικείωσή των τοπικών αρχών, των φορέων της κοινωνίας των πολιτών και μεμονωμένων πολιτών με τη διασύνδεση και τη συνεργασία των ανεπτυγμένων χωρών με τις αναπτυσσόμενες.

Σύγκληση Δ.Σ

Το Δ.Σ του ΕΟΕΣ Αμφικτυονία θα συνεδριάσει την Παρασκευή 15/7/16 και ώρα 12.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιλίου (Κάλχου 48-50 Ίλιον 4ος όροφος), ο οποίος είναι μέλος του ΕΟΕΣ.

Κλείσιμο