Επίσκεψη του Προέδρου της Πλατφόρμας των ΕΟΕΣ, κ. Raffaele Cattaneo, και αντιπροσωπείας της Επιτροπής των Περιφερειών στη Χίο με αφορμή το προσφυγικό (20 και 21 Ιουλίου 2016)

Επίσκεψη του Προέδρου της Πλατφόρμας των ΕΟΕΣ, κ. Raffaele Cattaneo, και αντιπροσωπείας της Επιτροπής των Περιφερειών στη Χίο με αφορμή το προσφυγικό (20 και 21 Ιουλίου 2016)

Με πρωτοβουλία του ΕΟΕΣ Αμφικτυονία

Με πρωτοβουλία του ΕΟΕΣ Αμφικτυονία

Με πρωτοβουλία του ΕΟΕΣ Αμφικτυονία, και σε συνεργασία με τον Δήμο Χίου, μέλος του ΕΟΕΣ, και την Πλατφόρμα των ΕΟΕΣ, διοργανώνεται επίσκεψη του Προέδρου της Πλατφόρμας των ΕΟΕΣ, κ. Raffaele Cattaneo, και αντιπροσωπείας της Επιτροπής των Περιφερειών στη Χίο, 20 και 21 Ιουλίου 2016.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης που απευθύνθηκε σε αξιωματούχους της Επιτροπής των Περιφερειών κατά την πρόσφατη ολομέλεια της Πλατφόρμας (20/4/2016), με θέμα «Η κρίση της Συνθήκης Schengen και οι επιπτώσεις της στην διασυνοριακή συνεργασία». Αξιοποιώντας την ευκαιρία, ο ΕΟΕΣ Αμφικτυονία και ο Δήμος Χίου απηύθυναν κάλεσμα στον Πρόεδρο της Πλατφόρμας, κ. Raffaele Cattaneo, να επισκεφτεί τη Χίο και τις εκεί δομές φιλοξενίας προσφύγων και να σχηματίσει ίδια αντίληψη για τις προκλήσεις που θέτει η έξαρση της προσφυγικής κρίσης, ως αποτέλεσμα του πολέμου και των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Η αποστολή αποτελείται από τους κκ. Raffaele Cattaneo (IT/EPP), Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Λομβαρδίας και Προεδρεύοντα της Επιτροπής COTER (Territorial Cohesion and coordinator of the Platform of European Groupings of Territorial Cooperation), François Decoster (FR/ALDE), Δήμαρχο του Δήμου Saint Omer και Προεδρεύοντα της Επιτροπής CIVEX (Citizenship, Governance, Institutional and External Affairs), Petr Osvald (CS/PES), Δήμαρχο του Δήμου Plzeň και α΄ Αντιπρόεδρο της Επιτροπής COTER, Olgierd Geblewicz (PL/EPP), Πρόεδρο της Περιφέρειας Δυτικής Πομερανίας και α΄ Αντιπρόεδρο της Επιτροπής CIVEX, υπεύθυνο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και Alfonso Alcolea-Martínez, Συντονιστή της Πλατφόρμας των ΕΟΕΣ.

Τον ΕΟΕΣ Αμφικτυονία θα εκπροσωπήσουν οι κκ. Σωτήρης Ντούρος, Ταμίας και Βασίλης Ξένος Γαβριέλης, Διευθυντής.

* Στην φωτογραφία ο Πρόεδρος της Πλατφόρμας των ΕΟΕΣ, κ. Raffaele Cattaneo στην τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας της Πλατφόρμας στις Βρυξέλλες, 20/4/201