Ενημερωτική Ημερίδα «Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014-2020»

Ενημερωτική Ημερίδα «Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014-2020»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 8/7/2014 από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ...

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 8/7/2014 από το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ Ενημερωτική Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ‘Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014-2020’ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. με τη συμμετοχή κυρίως στελεχών των Δήμων.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους του Υπουργείου Εσωτερικών και εθνικά σημεία επαφής του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014-2020», κ. Αντώνιο Καρβούνη και κα Άννα Φαρούπου, για τις επιδοτούμενες δράσεις καθώς και τις τεχνικές παραμέτρους για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος. Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων έγινε αναλυτική αναφορά στις δυνατότητες των δήμων να χρηματοδοτήσουν τις αδελφοποιήσεις τους με ευρωπαϊκές πόλεις και να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες, όσον αφορά τη διαχειριστική τους ικανότητα, για τη διεύρυνση των εταιρικών τους σχέσεων με ευρωπαϊκούς φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για περαιτέρω αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και από άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα. Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ‘Κλεισθένης’, κ. Μιχάλης Χριστάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χαϊδαρίου κ. Παναγιώτης Γρηγοράκος παρουσίασαν τις εμπειρίες τους από την υλοποίηση επιτυχημένων δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2007-2013. Εν προκειμένω, ο κ. Χριστάκης ανέπτυξε την ιστορική διαδρομή, τον τρόπο λειτουργίας, τα οφέλη για το δήμο και τους δημότες του αλλά και τα λειτουργικά ζητήματα του ευρωπαϊκού δικτύου πόλεων Q-Cities που βραβεύτηκε με το Χρυσό Αστέρι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως βέλτιστη πρακτική αδελφοποίησης πόλεων το 2008. Από τη μεριά του, ο κ. Γρηγοράκος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις για την ευρωπαϊκή μνήμη που πραγματοποιήθηκαν στο δήμο Χαϊδαρίου με τα έργα HOPE I και ΙΙ, τα οποία, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού προσκεκλημένων από ευρωπαϊκές χώρες, ανέδειξαν την ανάγκη επαγρύπνησης των ευρωπαίων πολιτών για ώστε να μην απειληθούν στο μέλλον η δημοκρατία, η ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη γηραιά ήπειρο.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι τόσο ο κ. Καρβούνης όσο και ο Διευθυντής του ΕΟΕΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ, κ. Βασίλης Ξένος δεσμεύτηκαν για την πραγματοποίηση ανάλογων κοινών πρωτοβουλιών στο εγγύς μέλλον για τη συνεχή ενημέρωση και κατάρτιση των στελεχών και αιρετών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε θέματα κοινοτικών χρηματοδοτήσεων.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την παρουσίαση του κ. Καρβούνη

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την παρουσίαση του κ. Χριστάκη

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την παρουσίαση του κ. Γρηγοράκου