Πρόγραμμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ «Έτος κατά της φτώχειας και του Κοινωνικού αποκλεισμού»

Πρόγραμμα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ «Έτος κατά της φτώχειας και του Κοινωνικού αποκλεισμού»

Στα πλαίσια του προγράμματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ που υλοποίησαν από κοινού, η ΕΕΤΑΑ, ο Ε.Ο.Ε.Σ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ και ο Δήμος ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ για το «Έτος κατά της φτώχειας και του Κοινωνικού αποκλεισμού», προτάθηκε η ίδρυση ενός νέου εργαλείου για την αντιμετώπισης της σημερινής δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας , την ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΡΟΝΟΥ.
 
Η τράπεζα αυτή είναι ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών, σε βάση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ως εργαλείο για την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής. Λειτουργεί χωρίς χρήματα. Το μοναδικό νόμισμα που χρεώνει και πιστώνει τον λογαριασμό κάθε μέλους είναι ο χρόνος-εργασία.
 
            Η λειτουργία της δεν απαιτεί πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση αφού θα συντονίζει την δράση της,  εντασσόμενη στα πλαίσια των ήδη λειτουργούντων κοινωνικών δομών των Δήμων. Η πρόταση της δημιουργίας τράπεζας χρόνου εναρμονίζεται και με το πνεύμα του έτους εθελοντισμού που διανύουμε , όπως έχει  ανακηρυχθεί από την Ε.Ε. το 2011.Η τράπεζα ιδρύθηκε και κάνει τα πρώτα βήματα της στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας.
 
            Για τον ρόλο της «Τράπεζας Χρόνου» οι προαναφερόμενοι φορείς προγραμματίζουν ημερίδα ενημέρωσης των υπευθύνων των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων – μελών που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 10.00 με 13.00 στα γραφεία της  ΕΕΤΑΑ Μυλλέρου 73-77 στην Αθήνα.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ενημερώσουν την υπηρεσία μας μέχρι 15/2 για την συμμετοχή στην ημερίδα, στέλνοντας στο FAX 2103243343 η στο [email protected] το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητα του συμμετέχοντος.
 
            Οι αιρετοί εκπρόσωποι των Δήμων θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ίδιο θέμα στην διάρκεια των εργασιών της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου 2011 στην Αθήνα.