ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 και ώρα 9 π.μ στο συνέδριο «Αναθεωρώντας την ευρωπαϊκή αστική ταυτότητα:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 και ώρα 9 π.μ στο συνέδριο «Αναθεωρώντας την ευρωπαϊκή αστική ταυτότητα:

Ένα δίκτυο συμμετοχικών πόλεων» που θα γίνει στην Στέγη Ποντίων Αγίας Βαρβάρας Αττικής (Μ. Αλεξάνδρου και Καραολή)...

 Ο ΕΟΕΣ Αμφικτυονία, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό έργο URGENT (Urban Regenaration: European Network of Towns) που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρώπη για τους Πολίτες, σας προσκαλεί την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 και ώρα 9 π.μ στο συνέδριο «Αναθεωρώντας την ευρωπαϊκή αστική ταυτότητα: Ένα δίκτυο συμμετοχικών πόλεων» που θα γίνει στην Στέγη Ποντίων Αγίας Βαρβάρας Αττικής (Μ. Αλεξάνδρου και Καραολή).

          Με την δράση ολοκληρώνεται η πορεία των εργασιών περίπου δυο ετών ενός διακρατικού εταιρικού σχήματος από φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς της κοινωνίας των πολιτών που εργάστηκαν στον τομέα της ανίχνευσης, αποτύπωσης, καταγραφής κι εξέλιξης μοντέλων τοπικής ανάπτυξης με αντικείμενο διερεύνησης το στοιχείο της μετανάστευσης αλλά και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες άλλου χαρακτήρα.
          Ο ΕΟΕΣ Αμφικτυονία, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας και την ΕΕΤΑΑ, δημιούργησε και συντόνισε την Ομάδα Πολιτών κατά των Διακρίσεων και κατάφερε μέσα από την μεθοδολογία που εφάρμοσε να αναδείξει το επιτυχημένο μοντέλο συμβίωσης και κοινής ανάπτυξης πολιτών, ανεξαρτήτως εθνικών, πολιτισμικών ή άλλων καταβολών και χαρακτηριστικών, στην Αγία Βαρβάρα.
          Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν κι άλλα μοντέλα γόνιμης συνεργασίας θεσμών και πολιτών προς όφελος των τοπικών, συμμετοχικών, κοινωνιών τους σε άλλες ευρωπαϊκές περιοχές.
          Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη γραμματείας του ΕΟΕΣ Αμφικτυονία, Σταυρούλα Κουτσάκη (210-3243374, 210-3246139) ή την υπεύθυνη της δράσης URGENT  Θεοδώρα Αυγουλίδου (6947 707203).
          Το συνέδριο θα διεξαχθεί στα ελληνικά και στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία.