ΑΡΘΡΟ 7: ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ

ΑΡΘΡΟ 7: ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕΛΩΝ

7.1.  Μέλη του «Ε.Ο.Ε.Σ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ» είναι τα εξής:
ΕΛΛΑΔΑ  
Δήμοι:   Αγίων Αναργύρων - Καματερού,  Αγίας Βαρβάρας Αττικής,  Αγίου Δημητρίου Αττικής, Αγίου Νικολάου Κρήτης,  Αλίμου, Αχαρνών,  Δελφών, Διονύσου, Δομοκού,  Δωρίδας, Ιλίου,  Καλαβρύτων,  Καρδίτσας, Λειψών, Μυλοποτάμου,  Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου,  Νέας Προποντίδας, Ορεστιάδας,  Παλαιού Φαλήρου,  Πρέβεζας,  Πυλαίας-Χορτιάτη, Ραφήνας-Πικερμίου,  Σαρωνικού,  Σοφάδων,  Στυλίδας,  Ύδρας, Φαρκαδόνας,  Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας,  Φυλής,  Χίου
Ενώσεις: Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ)
ΚΥΠΡΟΣ
Δήμοι:                                                                                                                
Κερύνειας, Λάρνακας, Λευκάρων, Λύσης, Μόρφου, Παραλιμνίου, Κοινότητα Βορόκλινης.
ΑΛΒΑΝΙΑ
Δήμος Φοινίκης - Finiq
ΙΤΑΛΙΑ
Δήμος  Comune Di Bova Marina.                                                                                                               
ΓΑΛΛΙΑ
Δήμος Commune De Garons
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
 Δήμος: Ramala 
7.2. Συμφωνείται ότι, μέλη του «Ε.Ο.Ε.Σ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ» μπορούν στο εξής να γίνουν Δήμοι, περιφέρειες, οι ενώσεις, οι σύνδεσμοι και τα δίκτυά τους, το ελληνικό δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων και των αποκεντρωμένων διοικήσεων, τα πανεπιστήμια, δημόσιες επιχειρήσεις κατά την έννοια του στοιχείου β` της παρ. 1 του άρθρου 2 της Οδηγίας 2004/17/ ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, οργανισμοί δημοσίου δικαίου κατά την έννοια της Οδηγίας 2004/18/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 31ης Μαρτίου 2004, και επιχειρήσεις στις οποίες έχει ανατεθεί η παροχή υπηρεσιών γενικού οικονομικού συμφέροντος, σύμφωνα με το ενωσιακό και εθνικό δίκαιο, μπορούν να συμμετέχουν σε Ε.Ο.Ε.Σ., σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού.
7.3. Όσοι οργανισμοί και φορείς  από τις κατηγορίες που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο  από τις χώρες της Ευρώπης και της  Μεσογείου, κατά τα ανωτέρω, επιθυμούν να καταστούν μέλη του «Ε.Ο.Ε.Σ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ», οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο εισηγείται σχετικά, στην πρώτη Γενική Συνέλευση, μετά την υποβολή της αίτησης. Η τελευταία εξετάζει το αίτημα για είσοδο νέου μέλους, υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης σχετικής έγκρισης της οικίας εθνικής αρχής,  σύμφωνα με το άρθρο 4  του Κανονισμού λαμβανομένων ιδιαιτέρως υπ΄ όψιν των διατάξεων της παρ. 6 αυτού.
7.4. Πέραν των περιπτώσεων που προβλέπει το άρθρο 13 του Κανονισμού, παύουν να είναι μέλη του «Ε.Ο.Ε.Σ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ» όσα για δύο συνεχή έτη δεν εκπληρώνουν χωρίς σπουδαίο λόγο τις καταστατικές και οικονομικές τους υποχρεώσεις ή δεν ανταποκρίνονται στις εργασίες που αναλαμβάνουν, ή δρουν αντίθετα με τους στόχους και τους σκοπούς του «Ε.Ο.Ε.Σ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ». Στην περίπτωση αυτή προηγείται σχετική πρόσκληση του ΕΟΕΣ για παροχή εξηγήσεων.  Αρμόδιο όργανο για την απόφαση περί άρσεως της ιδιότητας μέλους του «Ε.Ο.Ε.Σ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ» είναι η Γενική Συνέλευση, η οποία αποφασίζει με την πλειοψηφία του συνόλου των μελών της.
7.5. Mέλος που επιθυμεί να αποχωρήσει, οφείλει να το γνωστοποιήσει γραπτά και αιτιολογημένα στο Δ.Σ τουλάχιστον έξι (6) μήνες νωρίτερα από την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση. Η απόφαση για αποχώρηση δεν απαλλάσσει το μέλος  από τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τον «Ε.Ο.Ε.Σ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ».