GR    EN
 
ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΝΕΑ
Ενημερωτικό Δελτίο της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ - Ιούνιος 2014

Ενημερωτικό Δελτίο
της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ

Ιούνιος 2014       bird.gif Παρακολουθήστε μας στο twitter @EU_CoR

         

 

 

την 20ή επέτειο της ΕτΠ

 

Eορτασμός της 20ής επετείου και εκλογή του νέου Προέδρου της ΕτΠ
Κατά τη σύνοδο ολομέλειάς της στις 25-26 Ιουνίου, η Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) θα εορτάσει την 20ή επέτειό της και με την ευκαιρία αυτή θα πραγματοποιήσει ιστορική αναδρομή, θα προβεί σε απολογισμό του έργου της και θα καθορίσει νέες προτεραιότητες για το μέλλον.

 

Ο Πρόεδρος Valcárcel: «Μαζί μπορούμε να αποκαταστήσουμε και να εδραιώσουμε την κοινωνική και οικονομική Ευρώπη»
O Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), κ. Ramón Luis Valcárcel Siso (ES / EPP), αναφέρεται στο παρελθόν και τις μελλοντικές εξελίξεις της ΕτΠ και τον θεσμικό της ρόλο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Οι εθνικές ενώσεις συνεργάζονται για τη βελτίωση της επικοινωνιακής στρατηγικής της ΕΕ
Στο πλαίσιο του εορτασμού της 20ής επετείου από την ίδρυση της Επιτροπής των Περιφερειών, εκπρόσωποι ενώσεων των τοπικών και των περιφερειακών αρχών θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν και να αναπτύξουν βέλτιστες επικοινωνιακές πρακτικές.

 

 

Οι δραστηριότητες της ΕΤΠ

 

Η ανεργία της νεολαίας: περισσότερη ευελιξία στη χρήση ενωσιακών κονδυλίων για τις περιφέρειες
Αιρετοί εκπρόσωποι των τοπικών και περιφερειακών αρχών από όλη την ΕΕ συγκεντρώθηκαν στις 13 Ιουνίου στην Κρακοβία για να συζητήσουν ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι μείωσης των ανησυχητικά υψηλών ποσοστών ανεργίας των νέων. διαβάστε περισσότερα.

 

Ομιλία του κ.Δημήτρη Καλογερόπουλου στο Σεμινάριο της επιτροπής ΝΑΤ
Ο Τουρισμός βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ένας από τους κυριότερους πυλώνες ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, όχι μόνον για τις εθνικές οικονομίες, αλλά και για την Ευρώπη στο σύνολό της....

 

Συνεργασία όλων για μια νέα μακροπεριφέρεια Αδριατικής - Ιονίου - Δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και Αντιπροέδρου της Διαπεριφερειακής Ομάδας «Αδριατικής-Ιονίου» της Επιτροπής των Περιφερειών
​Στον σημερινό σύνθετο και παγκοσμιοποιημένο κόσμο που ζούμε, οι αλληλεξαρτήσεις μεταξύ των πόλεων και των περιφερειών, δεν περιορίζονται πλέον μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά εκτείνονται πια και σε διακρατικό επίπεδο.

 

Η ΕτΠ θα συζητήσει το θέμα της ενεργειακής πολιτικής με την ευκαιρία της ευρωπαϊκής εβδομάδας για την αειφόρο ενέργεια
«Οι τοπικές και περιφερειακές προοπτικές για την ενεργειακή πολιτική της ΕΕ το 2030 - επενδυτικό πλαίσιο και κλιματικές επιπτώσεις»

 

 

Περιφερειακά Νέα

 

Το διαπεριφερειακό δίκτυο NEPIM σε αναζήτηση νέων ευρωπαϊκών εταίρων
Το δίκτυο NEPIM (Δίκτυο για την προώθηση της βιώσιμης κατανάλωσης στις περιοχές της Ευρώπης), το οποίο διευθύνεται επί του παρόντος από τον οργανισμό καταναλωτών της Καταλονίας, αναζητεί νέους περιφερειακούς φορείς από διάφορες χώρες της ΕΕ για να συμμετάσχουν σε αυτό.

 

 

Ατζέντα

 

​26 - 27 Ιουνίου
3ο Ετήσιο Φόρουμ με θέμα τη Στρατηγική της ΕΕ για την Περιοχή του Δούναβη, Δημαρχείο Βιέννης, Αυστρία

2 Ιουλίου
Διάσκεψη: "Ενίσχυση των περιφερειακών κοινοβουλίων στο πεδίο των ευρωπαϊκών υποθέσεων: προκλήσεις, πρακτικές και προοπτικές", έδρα της ΕτΠ, Βρυξέλλες

7 Ιουλίου
12η συνεδρίαση της προσωρινής ειδικής επιτροπής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, έδρα της ΕτΠ, Βρυξέλλες

10 - 11 Ιουλίου
23η συνεδρίαση της επιτροπής
COTER και διάσκεψη με θέμα EUSAIR - Η μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου – "Η προστιθέμενη αξία των μακροπεριφερειακών στρατηγικών στο πλαίσιο της ΕΕ", Fabriano, Ιταλία

15 Ιουλίου
24η συνεδρίαση της επιτροπής
ECOS, έδρα της ΕτΠ, Βρυξέλλες