ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για Νέους !

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για Νέους !

O Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας ΕΟΕΣ ΑΜΦΙΚΤΥΝΙΑ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του ως εταίρου στο ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο «LADDER» (Local Authorities for Development Education and Αwareness Raising), διοργανώνει στην Ελλάδα έναν διαγωνισμό για νέους 10-18 ετών με αντικείμενο τη δημιουργία ενός σλόγκαν, μιας εικόνας ή ενός βίντεο για την ανάπτυξη.

O Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας ΕΟΕΣ ΑΜΦΙΚΤΥΝΙΑ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του ως εταίρου στο ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο «LADDER» (LocalAuthoritiesforDevelopmentEducationandΑwarenessRaising), διοργανώνει στην Ελλάδα έναν διαγωνισμό για νέους 10-18 ετών με αντικείμενο τη δημιουργία ενός σλόγκαν, μιας εικόνας ή ενός βίντεο (1-2 λεπτών) για την ανάπτυξη.

 
Στόχος του διαγωνισμού είναι η δημόσια έκφραση παιδιών και εφήβων για το πώς αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη σε τοπικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο που αναδύεται από τη λογική «Δρω τοπικά, σκέφτομαι και επιδρώ ευρωπαϊκά και παγκόσμια».
 
Ο διαγωνισμός συνδέεται θεματικά με την ανακήρυξη του 2015 ως το Ευρωπαϊκό Έτος για την Ανάπτυξη και την υιοθέτηση των Παγκόσμιων Αναπτυξιακών Στόχων και επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους νέους μας σχετικά με την καταπολέμηση της φτώχειας, την απασχόληση, το περιβάλλον, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαπολιτισμικότητα, τη μετανάστευση, κλπ.
 
Ο νικητής/η νικήτρια από την Ελλάδα θα διαγωνιστεί με την εργασία του/της τους νικητές άλλων 26 χωρών ενώ οι πέντε πρώτοι (σε ευρωπαϊκό επίπεδο) θα λάβουν ως έπαθλο από ένα iPad Air.
 
Προθεσμία υποβολής εργασιών : 9 Δεκεμβρίου 2015
Περισσότερες πληροφορίες : [email protected]